|


TUS HİSTOLOJİ VE EMBRİYOLOJİ SORULARININ SİSTEM VE
ALT BAŞLIKLARA GÖRE DAĞILIMI

 1987 yılından bu zamana kadar TUS’ta çıkmış Histoloji ve Embriyoloji sorularının konu dağılımı aşağıdaki şekildedir:

 

1987 yılından bu yana TUS’ta çıkan Histoloji sorularına baktığımızda, esasen yorum gerektirmeyen ve temel bilgimizi ölçen sorular olduğunu görüyoruz.

Histoloji sorularının dağılımını incelediğimizde 2000 yılından sonra;

– Doku ve Nörolojik sistem sorularında artış

– Hücre, Solunum sistemi ve Hematolojik sistem sorularında ise azalış görülüyor.

Embriyoloji sorularının dağılımı incelediğimizde ise 2000 yılından önce ve sonra soru dağılımında bir fark olmadığı; Histoloji-Embriyoloji sorularının % 20’sini oluşturduğunu görüyoruz. Histoloji-Embriyoloji soru sayısı 8’e çıkarıldığından, Embriyolojiden beklenen soru sayısı 2 olmuştur.

1987 yılından bu zamana kadar TUS’ta çıkmış Embriyoloji sorularının konu dağılımı aşağıdaki şekildedir:

                       

          

Embriyoloji, neredeyse tüm tıp öğrencilerinin keyif almakta zorlandığı, çalışırken en son plana bıraktığı ve doğal olarak da sınavlarda başına bela bir ders olmuştur. 

Embriyoloji dersinden 2 soru geliyor ve bu 2 soru, az yapılan sorular grubunda olacağından puan değerleri de yüksek olacaktır. Dolayısıyla uzmanlık eğitimini almak istediğiniz şehir ve branşı belirleyen önemli faktörlerden birisinin de, bu 2 sorunun olacağı açıktır.

Embriyoloji sorularının özelliği, yorum gerektirmeyen spot bilgi sorusu olmalarıdır. Konuyu çalıştıysanız sorusunu gördüğünüz an cevaplarsınız. Dolayısıyla sınava hazırlanan meslektaşlarıma bu derse gereken zamanı vermelerini tavsiye ediyorum.

Embriyoloji açısından tahminim bundan sonra da bu dağılımın değişmeyeceği ve aynı soru kalıplarını görmeye devam edeceğimizdir. 

Bol tekrarlı çalışmalar diliyorum.

 

Dr. Bülent Emre BİLGİÇ

 

Bu yazı 22657 defa okundu.


Yazarın diğer yazıları :

Yorum yapın :