|


Başkalarından Daha Fazla

Dünya çapında bir yerlere gelmiş, adını duyurmuş kişiler, kurumlar daima başkalarından daha fazla özelliklere sahip oldukları için bu seviyelere ulaşmışlardır. Bu özellikleri kazanmaları kolay olmamış, sancılı ama sonu huzurlu ve keyifli olmuştur. Önemli olan bu özelliklerin kişinin veye kurumların karakteri haline gelmesini sağlamak. Bu yazımızda bu özelliklerin önemli bir kısmını sizlerle paylaşacağım. Bir kişi veya şirket sadece kazançlara değil değerlere ve insanlara da gönülden önem verirse şahsiyetini kaybetmeden büyüyebilir. Yaptıkları işlere gönüllerini de katanlar sıradışı hale geliyorlar.

Büyük hayaller kurma cesareti göstermek ve hayalerinin peşinden kararlılıkla gitmek sizi sonunda öne geçirir. Fakat tek başınıza sadece sizin bitiş çizgisine ulaşmanız başarılı olduğunuz anlamına gelmez. Birlikte çalıştığınız arkadaşlarınız, çalışanlarınız, okuyucularınız, talebeleriniz de sizinle beraber birer kazanan olarak etrafınızı çevirmiş ise zafer o kadar memnuniyet verir.

Çocukluk ve gençlik dönemlerinde daha fazla hayal kuranlar gündelik hayatın yavanlığından kendilerini kurtarıp daha iyi bir dünya kurmak için çırpınıyorlar. Büyük bir tutku içinde kazanmak için oynuyorlar. Kazanmak için de başkalarından daha iyi olmak zorunda olduklarını biliyorlar. Başkalarından daha güçlü bir iradeye sahip olmaları gerektiğinin farkındalar. Zorluklarla mücadele etmekten keyif alıyorlar, gönül vererek yapacakları her şeyi başarabileceklerine inanıyorlar. Başkalarından daha fazla bilgi ve yetenek sahibi olmaları gerektiğini biliyorlar. Karşılaştıkları her fırsatı değerlendirme gayretindeler.

Başkalarından daha azimliler ve daha kolay karar veriyorlar.  Hangi alanda iş yaparlarsa yapsınlar satış, pazarlama ve sunum becerileri başkalarından daha iyi, bu konularda eğitimliler. Yüzlerine ne kadar çok kapı kapansa da ümitsizliğe düşmüyorlar, sinirlenmiyorlar. Karşılaştıkları engelleri, kendilerini ispatlamak için birer fırsat olarak görüyorlar ve bunları aştıklarında kendilerine olan güvenleri artıyor. En iyi olmak, fark edilmek için büyük çaba içindeler, karıncalar gibi çalışıyorlar.

Kaliteyi hayatlarının en önemli noktası olarak görüyorlar. Mükemmeliyet arayışı içindeler, yaptıkları işlerde titizlilik göze çarpıyor. Sadece beklentileri karşılamak derdinde değiller, hizmet verdikleri insanların hayal edemeyecekleri şeyleri de sunma gayreti içindeler. Hizmet sundukları insanların ilgili konularda bilgilendirilmelerinde kendilerini sorumlu görüyorlar.  Temel ilkelere sahipler.  Kendilerini ve çalıştıkları kurumları nasıl daha iyi hale getirme uğraşı içindeler.

Kontrolün kendilerinde olduğu işlere girerler ve risk alırlar. Mutlaka bir hareket planları vardır. Bir işe başladıklarında kendilerini tamamen o işe kaptırırlar ve o konuda yoğun bir eğitim alırlar. Çalışma arkadaşlarına örnek olmak suretiyle liderlik ederler. Ortada bir hata varsa kendilerini sorumlu tutarlar ve düzeltme yoluna giderler. Çalışmanın anlamını bildikleri kadar dinlenmenin ve hayattan zevk almanın da anlamını bilirler. Herşeyi tutkuyla kucaklarlar. Hiçbir şeyde alelade değiller.

Başarıya ulaşmış işlerin arkasında mutlaka cesurca alınmış bir karar, yetenek ve çok çalışmanın bulunduğunu bilirler. Bulunduğu kurumlarda ve ailelerinde güvene dayalı ilişklilere çok önem verirler. Yeni fikirlere her zaman açıktırlar. Rahatlarını düşünmezler, zamanlarını en etkili şekilde kullanma gayreti içindedirler. Zamanı geldiğinde bulundukları yerden ayrılıp kendi tarzlarını bulmak için harekete geçerler. Başarıya ulaşabileceklerine olan inançları çok güçlüdür, kazanacaklarından emindirler. Geleceğe dair daima ümit içindedirler.

Herşeyde samimiyeti, içten olmayı gözetirler. İnanılmaz bir güdüleri, önsezileri bulunur. Kazanmak için enerji harcarlar ve büyük riskler altına girmeye heveslidirler. Her kapıdan kovulsalar dahi neşeli duruşlarını muhafaza ederler. Zorluk ve mücadele anlarında her zaman olumlu bir tutum içindedirler. Ailelerinde ve şirketlerinde başlangıçta doğru tavırlar içinde olurlar, değerleri, temel ilkeleri aşılamak için önce kendileri adım atarlar.

Yaptıkları işlerde orijinal olmayı prensip edinirler. Hızlıdırlar. Cesur ve dürüstdürler, teslim olmazlar. İnsanlara son derece saygılıdırlar. Dürüstlükten uzak olan ve prensip sahibi olmayan insanlarla birlikte çalışmazlar, işbirliğine girmezler. Yaptıkları işlerde başkalarından daha fazla ilgililerdir.  Geceleri karışık rüyalar görmezler, gündüzleri uyanık iken net rüyalar görürler.

Son nokta: Gireceğiniz TUS’u veya herhangi önemli bir engeli kendinizi ispatlamak için bir fırsat olarak görün. Hedeflediğiniz başarıya ulaştığınızda kendinize olan güveninizin artacağına ve yukarıda belirtilen özelliklere başkalarından daha fazla sahip olmanız durumunda ise hayal bile edemeyeceğiniz güzelliklere kavuşacağınıza inanın.

Dr. Metin YILDIRIMKAYA

Bu yazı 2777 defa okundu.


Yazarın diğer yazıları :

Yorum yapın :