|


Mayıs 2011 Döneminde Ankara TUS Kampı’na Katılan Bazı Kursiyerlerimizin Düşünceleri…

 

Merhaba,

 

Burada Mayıs 2011 dönemi yoğunlaştırılmış kursumuza katılan bazı kursiyerlerimizin görüşlerini sizlere aktarmak istiyoruz.

 

 

“11 yıllık hekimim çocukta yaparım kariyer de diyenlerin çocuk tarafında kalanlardanım. Bana yeni bir ben lazım atağıyla yaptığım girişim sonucunda uzun dönem derslerinize katıldım, memnundum. Lakin Tus kampı apayrı bir durum izah edilemez yaşanması lazım bu ortamı paylaşmak lazım. Kazanırsam çok mutlu olurum kazanamazsam nasıl çalışacağımı öğrendim. Kitapların arasında boğulmaya hayır. Sayenizde bu işi öğrendim. 21 günde 700 kişinin bir arada olup, kavga ettiğinin görülmediği nadir yerlerdendir. Çünkü kampta herkes motive, öğrenme modunda. Kamp organizasyonu için TUSDATA’ ya ve ders anlatan hocalarımıza teşekkür ederim.”

Dr. Ayşe KARA

 

“Son 23 gün stresten uzak son rötuşları yapıp puzzle’ın parçalarını tamamlamak, son motivasyonlar ve elinden gelenin son damlasına kadar yapmak için daha ideal bir ortam olamazdı. Teşekkürler TUSDATA ! Kazanacağıma inanıyorum.”

Dr. Tuba COŞKUN

 

“Kampa katılacaklara tek tavsiyem şudur; ister yeterince çalışmış olarak ister çalışmamış olarak bu kampa katılın; sadece bu 20 günü düşünün. Öncesindeki çalışmalarınızı unutun, sadece pozitif düşünün ve buraya konsantre olun. Ben kısmen yapamadım ama fark ettiğimde bunları yapmaya çalıştım. Sonucu göreceğiz.”

Dr. İbrahim ÇELİK

 

“Tusa hazırlanan her doktorun son vuruşu yapabilmesi için katılması gereken bir kamp. Hızlı ve etkili bir son gözden geçirme için ideal.”

Dr. Bilge TÜREDİ

 

“Son 20 günde bütün bu derslerle tek başıma mücadele edemezdim. Çok strese girerdim. Şimdi faydalı olmuş mudur bilemiyorum ama en azından rahat ve programlı geçirebilmiş oldum.”

Dr. Merve ARAL

 

“Benim gibi son dönem stres yönetimi konusunda sıkıntı yaşayan arkadaşlar mutlaka gelmeliler. Çünkü strese girmeye vakit yok. İzin koparabilen, rapor alabilen, arkadaşlar hiç düşünmeden gelebilirler. Eğer bu sınavda olmazsa yine geleceğim. İnşallah Eylül kampında bu yazıyı okuyor olmam.”

Dr. Sibel TUNÇ

 

“Son 20 günümü başka hiçbir şekilde bu kadar verimli geçiremezdim. Buranın bir çok avantajı var ama en önemlilerinden biri kendinizle burada baş başa kalmıyorsunuz. Stres yapmaya vaktiniz yok. Kendiniz gibi bir çok insanı görüyorsunuz ve diyorsunuz ki “Bu dert bir tek benim değil” hepimizi burada 20 gün boyunca sürekli olumlu motive ettiğiniz için teşekkürler.”

Dr. Sümeyra KOÇYİĞİT

 

“İlk geldiğimde emin değildim kampın işe yarayacağına. Fakat yüksek anksiyetisi olan benim gibi insanlar için son zamanı geçirmenin en iyi yolu bu kampa gelmek. Evde kendi kendime çıldırıp depresyona girmemin hiç anlamı olmadığını gördüm. Motive edici pozitif bir ortam olması faydalı.”

Dr. Didem GÖRKEM

 

“Dünya üzerinde böyle bir eğitim organizasyonu göremezsiniz.Nice ülkelerin belli başlı üniversitelerinde bile hiçbir seminer, kongre, konferans, sunum, panel….vs. 20 günde bu kadar yoğun bir hizmet veremez. Teşekkürler TUSDATA.”

Dr. Özkan YÜKSELMİŞ

 

“Son 20 gün en iyi ve en verimli nasıl geçirilebilir? Kesinlikle kampa katılarak. Gerek psikolojik süreci yönetme ve gerekse son tekrar yapma açısından verimli olduğuna şüphe yok. Tüm hocalarımıza ve TUSDATA’ ya teşekkürler.”

Dr. Sultan ERDİL

 

“TUSDATA’nın neden efsane olduğunu Tus kampına geldikten sonra anladım. Gerçekten gerek danışmanlık hizmetleri olsun gerek hocalar olsun pek çok konuda beklentimin üstünde bir hizmet aldım. Çok teşekkür ederim.

Dr. İlknur SOYER

 

“Yetersiz bir çalışmayla geldim buraya. Son 21 günde evde olsam asla çalışamazdım. Ama kamp bana hepsini bir kez tekrar etme fırsatını verdi. Zaman zaman sıkıldım burada ama sonucunun iyi olacağını biliyorum. İyi ki gelmişim iyi ki bu ortamı yaşamışım. Umarım sonuç herkesin istediği gibi olur. Her şey için teşekkürler.”

Dr. Sevgi SARZEP

 

“Gelmeden önce bu kadar önemseneceğimin farkında değildim. Çok iyi organize olmuş bir ekip benim için elinden gelen her şeyi yaptı. Bu da motivasyonumu artırdı. İyi ki gelmişim bu sınava çok hazırlıklı olmamama rağmen bana çok şey kattığını düşünüyorum.”

Dr. Sevgin GÖÇKE

 

“Kampa katılmakla ne kadar iyi bir iş yaptığımı daha ilk günde anladım. Kampta her anımız dolu dolu geçiyor, öyle ki hocaların ağzından çıkan her sözün espirinin hikayenin bir anlamı var. Son tekrar açısından gerçekten ideal. Teşekkürler Tusdata”

Dr. Rezzan AYDIN

 

“Her şey en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş. Hem bilimsel hem de psikolojik anlamda çok fayda gördüğüme inanıyorum. İnşallah karşılığını alacağız. Hepsinden önemlisi de bu zor sürecin son 21 gününü depresyona girmeden kamp ortamında en güzel şekilde geçirmek her şeye değerdi.”

Dr. Zeynep Betül SOYSAL

 

“Bize en yeni en güncel bilgileri iletti hocalarımız. Son 21 günü geçirmenin en iyi yeri oldu benim için. Umarım sonuçta hayırlı olur. Teşekkürler.”

Dr. Gülşah ŞAFAK ÖRKAN

 

“Kampa gelmeden önce motivasyonun bu kadar önemli olduğunun farkında değildim. Sadece kuru bilgi almak yerine bir çok konuda farkındalık sağladı. Ayrıca Tus sınavı ne kadar çalışırsan çalış ne kadar hızlı sürede konuların üzerinden o kadar başarılı olursun. 21 günlük bir sürede bu kadar hızlı ve her yönden verimli bir şekilde geçiremezdim gelmeseydim. Teşekkürler.”

Dr. Çağatay ÇETİNKAYA

 

“Kampa katılmadan önce çok kararsızdım. Son gün kayıt yaptırdım. Çok da güzel ve verimli geçti. Hayatımda hiç bu kadar gün bu kadar verimli çalışmamıştım. Bana çok katkısı oldu. Tüm konuları toparlama imkanı buldum. Teşekkürler Tusdata, bu kadar profesyonelce bize yardım olanağı sunduğun için”

Dr. Ayça KARATAŞ

 

“Genel olarak kampın son dönem çalışmasına çok fazla katkıda bulunduğunu düşünüyorum. Evde olsam kesinlikle bunca saat dersin başında oturamayacağımız gerçeği varken bence yapılabilecek en iyi şey kampa gelmektir.”

Dr. Batuhan DEMİR

 

“Son 21 günümü burada geçirmekle çok doğru bir karar verdiğime şimdi daha fazla inanıyorum. Hiç kolay olmadı olmuyor ama burada daha fazla rahatım. Kazanacağıma inanıyorum. Her şey için teşekkürler.”

Dr. Yasemin AKGÜL