|


SIKÇA SORULAN SORULAR


Soru 1: TC Kimlik numaramı girdikten sonra Cep telefonuma giriş için SMS gelmiyor.

Cevap 1: Öncelikli olarak Başlıklı SMS alımını kapatmadığınızdan emin olun bunun için Operatörünüz ile görüşebilirsiniz. Eğer operatörünüz ile görüşmeleriniz sonucunda bir problem yoksa Şube Sorumlunuzdan sistemdeki telefon numaranız ile kullandığınız telefon numaranızın eşleşip eşleşmediğini kontrol etmesini isteyiniz. Şube sorumlularımız bu eşleşme işlemini kontrol edebilmektedirler. Eğer buna rağmen SMS alamıyorsanız lütfen teknik destek görevlisi ile görüşünüz.


Soru 2: Listede gözüken videolara tıklıyorum ancak uzun süreler beklememe rağmen videolar açılmıyor.

Cevap 2: Videolarımız online olarak size sunulduğu için en az 16mb download hızına sahip bir internet bağlantısına sahip olmanız gerekmektedir. Önerilen ise 32mb download hızıdır. Önerilen hıza sahip bir internetiniz varsa tıkladığınız video 30 sn içinde size özel olarak hazırlanıp ekranınızda gözükecektir. Daha düşük internet hızlarında ise bu süre internet bağlantınızdan kaynaklanarak uzamaktadır. İnternet hızınızı www.speedtest.net adresine girerek test edebilirsiniz. Süperonline ve Vodafonet kullanıcılarından bazılarında internet servis sağlayıcılarından kaynaklı problemler yaşanabilmektedir. Kamu kurum ve kuruluşlarındaki internet kısıtlamalarından dolayı da videolara erişimde problemler yaşayabilirsiniz. Lütfen bu tür durumlarda cep telefonunuzun internetini paylaştırarak test ediniz.


Soru 3: Mac bilgisayar kullanıyorum uygulamanızı kullanamayacak mıyım?

Cevap 3: Mac bilgisayarınıza sadece Apple tarafından geliştirilmiş olan Boot Camp aracılığıyla kurmuş olduğunuz Windows işletim sistemi aracılığıyla erişim sağlayabilirsiniz. Diğer programlar ile kurulum yaptığınız durumda uygulamanız ne yazık ki çalışmayacaktır.


Soru 4: Beklenmedik Bir Hata Oluştu, Uygulamayı güncelleyiniz uyarıları alıyorum ne yapmam gerekiyor?

Cevap 4: Lütfen uygulamanın son halini kursiyerseniz sorusor.tusdata.com adresinden eğer ücretli bir satın alma gerçekleştirdiyseniz tusdataonline.com adresinden bilgilerinizi girerek uygulamanın son sürümünü bilgisayarınıza indirip, ilk olarak mevcuttaki sürümü bilgisayarınızdan kaldırıp daha sonra yeni sürümü kurarak derslerinizi dinlemeye devam edebilirsiniz.


Soru 5: Farklı bilgisayarlarda bu uygulamayı kullanamazsınız hatası alıyorum ne yapmam gerekiyor?

Cevap 5: Uygulamayı indirmeden önce okuyarak kabul ettiğiniz sözleşmelerde Online Eğitim uygulamasını sadece bir bilgisayarda kullanabileceğiniz açık ve net bir şekilde ifade edilmiştir. Ancak bilgisayarınıza Teknik Destek görevlisi arkadaşların isteği üzerine format attıysanız o zaman şube sorumlunuz ile görüşerek bir kereye mahsus bu eşleştirmenin kaldırılmasını isteyebilirsiniz.


Soru 6: TC Kimlik Numaramı ve cep telefonuna gelen şifremi girmeme rağmen uygulama açılmadan kapanıyor ne yapmam gerekiyor?

Cevap 6: Uygulamayı gerçek bilgisayarınızın üzerinde çalıştırdığınızdan emin olun, uygulamamız güvenlik sebeplerinden dolayı sanal bilgisayarlar üzerinde çalışmamaktadır.