|


ŞAFAĞA AZ KALDI

Merhaba arkadaşlar,

Bir dönemin daha sonuna yaklaşıyoruz. Bu son virajlarda genel itibari ile morallerimiz bozuk gideriz ve motivasyonumuz yerlerde sürünür. Çünkü sınava artık sayılı günler kalmıştır. Gün gün saymaya başlamışızdır sınava 76, 75 ,74.. gün kaldı diye. Çok az insanda motivasyonu arttırır bu durum. Genelimizde ise yetiştiremeyeceğim yapamayacağım obsesyonları baş gösterir.

Halbuki aklımıza, mantığımıza en fazla ihtiyacımız olduğu dönem bu dönem. Aylardır çalışıyor olsanız da çalışmaya yeni ısınmış olsanız da fark etmez. Sınavı kazanmanızı sağlayacak dönem bu dönemdir. Buraya kadar ne kadar hızlı koştuğumuzun artık önemi yoktur. Çünkü yarışı en önde bitirmek için son virajdan sonra finişe kadar hızınızı arttırmanız şarttır. İşte son virajı dönüyoruz. Son iki aya giriyoruz. Kurumumuzun klasikleşen kampları olacak yine..

Bu kampları özellikle dönem içinde belirli bir tempo yakalayamamış son dönemde ne çalışacağını kestiremeyen, planlama yapamayan arkadaşlara mutlaka öneriyorum. İyi çalışıp son dönemde motivasyon kaybı yaşayanlara da sesleniyorum; gaza gelmek için çok iyi bir fırsat. Kamptaki ortamı görüpte çalışmamak elde değil zaten. Her şartta her seviyedeki ,sınava girecek her arkadaşa faydası olacak bir etkinlik. Memnun kaldığınızı göreceksiniz.

Ne yaparsanız yapın. Muhakkak çalışma hızınızı arttırmaya başlayın. Özellikle son mart ayında çok süratli koşacağınızı unutmadan çalışın. Lütfen hayallerinizi ertelemeyin ,inanın bu sınava çalışan herkes sınava az zamanın kaldığı bu dönemlerde biraz mutsuz, biraz yorgun oluyor. Ama kazanacakları da yine bu dönemdeki performanslar belirliyor. Umutsuzluğa kapılıp ‘’ olmazsa eylüle denerim kasmaya gerek yok ‘’ cümleleri kurmayın ve elinizden geldiğince şartları zorlayarak çalışın.

Hep söylüyorum yine söyleyeceğim. TÜM TUS SORULARI’NI elinizden bırakmayın. Otobüste, koridorda, boş bulduğunuz her an muhakkak göz atın. Özellikle ikinci TUS dönemi dediğimiz 1997 sonrasındaki soruları muhakkak çözün.

Bir sonraki buluşmamıza kadar hepinize başarılar diliyorum.

‘’En karanlık an şafaktan önceki andır’’ arkadaşlar lütfen unutmayın, şafağa az kaldı..

Dr. Burak KARA

Bu yazı 6217 defa okundu.


Yazarın diğer yazıları :

Yorum yapın :