|


ENTEGRE ANLATIM: Daha az zamanda daha çok verimlilik

Değerli meslektaşlarımız,

Tıpta Uzmanlık Sınavına hazırlığın tek gerçek markası TUSDATA; eğitim kalitesini daha da artırmak ve aynı zamanda sınava hazırlananların not – tekrar yükünü azaltarak birim zamanda elde edilebilecek verimi artırabilmek amacıyla uzun süredir üzerinde çalıştığı “entegre anlatım” formatını yaz döneminden itibaren hayata geçiriyor.

Tıp entegre bir bilimler bütünü olduğu için çok sayıda konu çakışması mevcuttur. Örneğin; tüberküloz, hem mikrobiyoloji, hem patoloji, hem pediatri hem de dahiliyenin konuları arasındadır, ancak konunun % 90’ı tüm branşlarda aynıdır, yani ayrı ayrı anlatıldığında da çalışıldığında da bunu % 90’ı aynı şeylerden oluşmaktadır. Peki bu kadar bol zamana sahip miyiz?

TUS hazırlığında zaman çok önemlidir ve oldukça efektif değerlendirilmelidir. Bu açıdan bakıldığında TUS’a çalışan birinin tüberkülozu 4 ayrı kez çalışması yerine en fazla 2 kez çalışması (bir temel ve bir klinik branşta) kesinlikle yeterli olacaktır.

Eğitmenler açısından da; çakışan bazı konuların sadece bazı branşlarda anlatılması kendi branşının diğer konularını daha detaylı anlatabilmesine olanak sağlaması açısından oldukça efektif olacaktır.

Burada dikkat edilmesi gereken en önemli şey; toplamda her bilginin eksiksiz anlatılmış olmasıdır. Eğer bu da sağlanırsa; anlatılan her konuen az zaman sorunu yaşayarakdetaylıca anlatılabileceği için, toplamda en yüksek verim sağlanabilmiş olacaktır.

TUSDATA; olarak eğitmenlerimizle uzun süredir devam eden çalışmalarımız sonucu –hiçbir konu ve detay eksik kalmadan– kursiyerlerimizin yükünü % 25 civarında azaltabilecek bir kısmi entegrasyonu sağlamış bulunmaktayız.

Örneğin; tüberküloz, temelde mikrobiyolojide, klinikte ise dahiliyede anlatılacaktır. Patologlarımız; mikrobiyoloji notlarındaki tüberküloz bölümünü detaylıca inceleyip kendileri açısından ek olarak söylenmesi gereken bilgiler varsa bunu yazılı bir metin haline getirip internette eğitmenlerimize özel forumlarda düzenli şekilde paylaşmışlar, benze şekilde pediatristlerimiz de dahiliye notunu inceleyip kendi eklerini dahiliyeye yapmışlardır. Bu eklemeler; önümüzdeki kış döneminden itibaren notlara da yansıyacaktır. Bu yaz döneminde ise gerekli olan tüm konularda ekler eğitmenlerimiz tarafından kursiyerlere iletilecektir.

Her eğitmenimiz –nerede olursa olsun– forumlara katılıp görüşlerini aktarabilmiş ve sonuçta tüm eğitmenlerimizin gönül rahatlığıyla mutabık kaldığı bir entegrasyon sağlanabilmiştir.

TUSDATA olarak, her zaman işimizi daha iyi yapmak için sürekli gelişim içinde bulunmayı ve teknolojiyi en üst düzeyde kullanmayı temel ilke olarak benimsiyoruz.

TUSDATA çatısı altında iken; başarıya giden yolda “en doğru yerde” ve “güvende” olduğunuzu daha fazla hissedeceksiniz. Çünkü, sektöründeki tek profesyonel kurumun desteğini ve rüzgarını sürekli yanınızda hissetmek ayrıcalık olacaktır. Ve bu, sizin özgüveninizi ve iç huzurunuzu sürekli artıracaktır.

Başarı, daima onu arayanların ve onun için heyecan duyanların yolu üzerindedir. Ve başarı; uğrunda nitelikli çaba sarfedenler için, harika bir çekim merkezidir.

Başarınızı ve mutluluğunuzu paylaşmak için heyecan duyduğumuzu ve kalbimizin sizinle attığını acaba hatırlatmamıza gerek var mı? …

Uz. Dr. Sami SELÇUKBİRİCİK
TUSDATA A. Ş. Kurucusu ve
Yönetim Kurulu Başkanı

Bu yazı 23834 defa okundu.


Yazarın diğer yazıları :

Yorum yapın :