|


  Dr. Suzan HATİPOĞLU’ nun ÖZEL MESAJI


Tus’a hazırlanma süresi gerçekten sıkıntılı bir dönem. İyi bir başlangıç için kaynak seçimi çok önemli.

 

Aslında benim için en zor karar Tus’a hangi kitaplardan hazırlanacağım idi. İlk haftalarda TUSDATA notları acaba yeterli mi diye bir kuşku vardı içimde. Daha sonra önceki Tus sorularına hakim oldukça bu şüphem kayboldu. Tek çalıştığım şey “Tüm Tus Soruları” ve Tusdata ders notlarıydı diyebilirim. Tusdata’nın   intern grubuna 6. sınıfta gittim. Bana bir bakış açısı kazandırdı. Dersler ve benim için faydalı oldu.

 

Tus’a hazırlanan arkadaşlarıma tavsiyem çalışmadıkları zamanı fazla dert etmeyip çalıştıkları zamanı iyi şekilde değerlendirmeleridir. Tüm yıl boyunca en şanssız İntern’ler den biri oldum. Hiç çalışmadığım zamanlar da oldu. Ama  çalıştığım vakti iyi kullanarak ve yoğun İntern’lük dönemi psikolojik olarak yıpratmayıp olaylara pozitif bakarak bir denge kurmaya çalıştım. Son bir ay günde 8–10 saat çalışmaya başladım. Her şeyi  bitirmek tabi ki mümkün olmadı. Son iki hafta ise özellikle iyi bildiğim konulara ikilemde kalmamak için şöyle bir baktım ve son  üç günde kendimi en çok eksik hissettiğim konuları okudum. Son ana kadar çalışmayı bırakmadım. Hedefim 160 net yapmaktı. Bunu için 32 yanlış yapma hakkım var diye düşündüm. Hep sınav süresince bana zor gelen sorulara çok takılmadım. Bu sebeple bazı sorulara ise bu soru zor görünse de ne sormak istediğini anlasam ben bu soruyu yaparım diye yaklaştım. Bu yöntemle de birçok soru çözdüm.

 

Sonuç olarak söyleyebileceğim hepimizin tıp fakültesinde yıllarda geliştirdiği bir çalışma tarzı vardır ve  hangi tarzda çalışırsa başarılı  olacağını kişi en iyi bilir. Bu tarzı sürdürmek bu sınavda başarılı olmak için yeterli olacaktır.
 

Dr. Suzan HATİPOĞLU