|


Eylül 2003 TUS Kampına Katılan Bazı Kursiyerlerimizin Düşünceleri

 

 

Merhaba,

 

Burada Eylül 2003 dönemi yoğunlaştırılmış kursumuza katılan bazı kursiyerlerimizin görüşlerini sizlere aktarmak istiyoruz.

 

Çok fazla çalışmadan başladığım bu 15 günlük kurstan çok fayda gördüm. Kazanmama yetmese de bu kurstan kaynaklanmıyor daha önce pek çalışmamış olmadan kaynaklanıyor. Ama burada kazandığım teknikler çok işime yarayacak hatta uzun dönem kursa katılmayı da düşünüyorum. Eğer kazanamazsam.

Dr. Nazlı SANCAKLAR

 

Sınava 15 gün kala evde kendi başıma bu kadar verimli olamazdım diye düşünüyorum. Sık sık kamp yerine gelip, hepimizle tek tek ilgilenen Sami Bey’e teşekkür ederim. Ondan, çok pozitif elektrik aldığımızı söyleyebilirim.

Dr. Şermin ÇOBAN

 

Dersler çok yoğunlaştırılmış bir şekilde anlatıldığı halde zevkle dinledim. Yorucu olmasına rağmen çok faydalandım. Tempolu çalışmayla konuları sık sık tekrar edebilme yeteneğini ve başaracağıma inanmayı bana öğrettiğiniz için teşekkürler. Acı çekmeden emek vermeden başarının gelmeyeceğini ve inandığın şey için kendine güvenerek mücadele etmeyi öğrettiğiniz için teşekkürler.

Dr. Müge Eylem ŞENKAL

 

Paramedikal organizasyonların gerçekten iyi niyetle yapıldığına inanıyorum ve çok işe yaradığını çok takdir ettiğimi söylemeliyim. Öyle ki 10 dakikalık aralarda bazı zamanlar değiştirilen müzikler yüzünden kendimi çok rahatsız ve huzursuz hissetmiştim. Çünkü arada çalınan bu müzikle bilgileri alt beynimin yavaş yavaş paketleyeceğine inanmıştım. Derse giriş müziği her çaldığında da gerçekten taşikardik oluyor tazelenmiş enerjiyle derse giriyordum.

Dr. Özge ÖZTÜRK

 

Motivasyonun ve tekrarın en önemli olduğu son 2 hafta da beklediğimin çok üstünde bir kamp. Özellikle temel bilimler de bu kadar kısa sürede tüm konuların sorular eşliğinde kalıcı bir şekilde işlenmesi çok güzel ben bu kamp öncesi yeterli çalışmayı, daha doğrusu hiç çalışmadan geldim. Buna rağmen kendimi sınava hazır hissediyorum. Daha önce hazırlanmış olsaydım hazır durumum kat kat daha üst düzeyde olurdu sanırım.

Dr. Mehmet Özgür YÜCEL

 

Yoğun bir hastane ortamında çalışan bir hekim olarak tusa çalışmak çok zordu. Buradaki samimi ve motive edici ortam bana hedeflerimi hatırlattı, tusa çalışmaktan kaçmıyorum bu sınavda kazanamasam da bana tusun mantığını yerleştiren bu kampın boşa gitmeyeceğini inanıyorum. En azından diğer sınav için istediğim yeri kazanmak için çalışmaya devam edeceğimi bilmek de güzel çünkü çalışırsam bir gün mutlaka kazanacağım.

Dr. Ülkü Yıldız ÇETİN

 

Bana göre çok güzel bir programda TUS kazanmayı gerçekten hedefleyen biri mutlaka, kesin olarak böyle bir programa gelmelidir. Şartları uygunsa normal uzun dönem kursa katısın. Uygun değilse benim gibi yoğunlaştırılmış kursa gelsin özellikle periferde yaşayan doktor arkadaşlarıma sesleniyorum. Benim gibi Ankara’ya çok uzakta iseler hiç olmazsa yoğunlaştırılmış kampa gelsinler. Bu iş kitap okumakla olmuyor.

Dr. Yasemin BALKAN

 

Kamp, zaman açısından kısıtlı olduğu için sıkışık gibi geçti ama evde olsaydım bu kadar çalışamayacaktım. Sınava yaklaştığımızı bile anlamadık, telaşa girmeden hazırlanmaya çalıştık. Eskiden son 10 gün karın ağrıları ve panikle geçiyordu. En azından bunları atlattık. İnşallah başarılı oluruz.

Dr. Volkan TEMEL

 

Bence TUS’u kazanmanın mihenk taşı; konuları bolca tekrar etmektir. Ama motivasyonun pik yaptığı son dönemde, TUS konusunda uzmanlaşmış hocalarla son bir tekrar yapmak son derece önemli benimle beraber TUS maratonunun bu son kısmını paylaşan TUSDATA ailesine yürekten teşekkürler.

Dr. Alper ÖZKAN