|


Eylül 2003 TUS Sınavı – Uzun Döneme Katılan Bazı Kursiyerlerimizin Görüşleri…

 

 Merhaba,

 

 

Burada kursiyerlerimizin TUS HAZIRLIK MERKEZLERİMİZ ile ilgili görüşlerini sizlere aktarmak istiyoruz.

 

 

1997 yılı Çapa mezunuyum. Beş yıldır Uzmanlık Sınavına giriyorum. Her sınavda çalışmaya çalıştım fakat hiç bu kadar donanımlı hazırlanmamıştım. Daha önceleri kursları çok efektif bulmuyordum. Ama şimdi aynı şeyi düşünmüyorum. Hakikaten bu işi başarmak için profesyonel bir desteğin gerekli olduğuna inanıyorum. Çünkü bu beş yıl süresince benim sınavlarda gözlemlediğim şey artık ayrıntı sorduklarına dairdi. Bunu da TUSDATA kursuyla tamamladığıma inandığım gibi istediğim uzmanlık alanına da gireceğimi biliyorum. Tüm TUSDATA çalışanlarına Teşekkürler.

 

Dr. SEVİL KARASU

 

Şu ana kadar hiçbir zaman TUS’a hazırlanmadım. Buraya son sınavda büyük hayal kırıklığı yaşayınca yazılmaya karar verdim. Ama benim yine de bu sınava çalışabileceğime dair inancım yoktu. Ta ki TUSDATA ortamına gelene kadar. Hiçbir zaman kazanamayacağıma inandığım bir anda buraya geldim ve gerek hocalar, gerek ortam ve gerekse Dr. Sami Bey benim bu eski inancımı kırdı. Her şey için çok teşekkür ederim. Ne kadar geçtiğimiz sınavı kazanamasam da artık kendime bir çalışma stili geliştirdim sizin sayenizde. Gerçekten buraya gelmeden önce çalışmayı bilmiyormuşuz. Tekrardan verdiğiniz her şey için teşekkür ederim.

Dr. TÜLİN ÖZDEMİR

 

1993 Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunuyum. En son TUS’a 1997’de girdim (biraz çalışmış olarak). Sonra 2003 Nisan sınavına sınav tecrübesi amaçlı olarak 6 yıl aradan sonra girdim. Sınav sonunda kendime uygun herhangi bir çalışma sistemi oturtamayacağımı ve bir yardım almam gerektiğini düşündüm. Bu amaçla arkadaşlarımın tavsiyesi üzerine TUSDATA’ ya katıldım. Şunu açık yüreklilikle söyleyebilirim ki burada hakikaten bir aile ortamı var. Şehir dışından gelmiş olmama rağmen karşılaştığım sıcak yüzler ve ortam beni açıkça rahatlattı. Bütün TUSDATA’ ya teşekkürler.

Dr. NERMİN TANRIKULU

 

Kimi zaman ümitsizliğe kapıldığımız, kimi zaman ise umutlarımızın filizlendiği dönemde yapmamız gereken en önemli şey yılmadan, sabırla ve düzenli çalışmaktı. Ve bu dönemde yol gösterici olan TUSDATA Tus Hazırlık merkezleri gerek danışmanlık ve motivasyon, gerekse 24 saat açık bilgiye ulaşılabilirliği ile can kurtarıcı gibi oluyordu. Kapısı herkese açık Sami Ağabeyimize olmak üzere tüm çalışanlar rahat bir ortam hazırlanması için bize her zaman destek oldular. Samimi ve dostane yaklaşımları ile TUSDATA çalışanlarına çok teşekkür ederim.

Dr. TONGUÇ UTKU YILMAZ

 

TUS için profesyonel bir yardım almak istediğim de insanın düşündüğü pek çok şey oluyor. İlk önce tabii ki hocalar, anlatım tarzları, ders notları, anlatabilme performansları, TUS’ da sorulabilecek yerlerin vurgulanması, son gelişmeleri içermesi gibi… Ama sadece bunlar da tek başın önemli değil; eğitim aldığız yerin özellikleri, size sunulan hizmetin kalitesi de önem kazanıyor. TUSDATA bence tüm bu özellikleri ile mükemmel bir kurum. Diğerlerinden farkı pek çok alanda belli oluyor. Kursiyerlere gerçekten tüm hizmetler tüm samimiyet için de sunuluyor. Hocalara, kurucusuna, bizlere hizmet veren tüm personele teşekkür ediyorum.

Dr. CANAN TURGUT

 

Tus Hazırlık Merkezine motivasyon amaçlı geldim. Geldiğim ilk haftadan itibaren üzerimde çok büyük bir değişiklik yaptı. Olumlu ve pozitif yönde, motive olup kazanacağıma inandım. Motivasyonumun azaldığı dönemlerde aldığım danışmanlık hizmetleri tekrar kendime olan güvenimi arttırdı. Burada en son, en yeni ve TUS’ da çıkabilecek bilgileri alıyoruz. Profesyonelce bir eğitim veriliyor. TUS’u düşünen bütün doktorlara TUSDATA’ ya gelmelerini tavsiye ederim.

Dr. ÖZGE ÖZTÜRK

 

Burası benim evim gibi. Burada bulunan insanların hepsi çok sıcak ve cana yakın. Buradaki ortam çok iyi. İnsan burada kendini çok iyi hissediyor. Eğitim kalitesi ise mükemmel. Hocaları, ders notları, hele yoğunlaştırılmış dönem için hazırlanan özet ders notları bizi sınava çok iyi hazırlıyor. En büyük faydası motivasyonu üst düzeyde tutması. Ben bu hazırlık merkezini çok seviyorum.

 

Dr. MEHMET ALİ KAÇAR

 

Ben ilk önce şunu belirtmek istiyorum. Biyoloji bölümü mezunuyum. Bu sınav için uzun zaman harcadım. Sınavı kazanacağıma dair olan inancım körelmekteyken sizden profesyonel destek almaya başladım ve kazanma inancım daha da güçlenerek yeniden oluştu. Hocalarımızın engin tecrübeleri ve bilgilerinden en iyi şekilde yararlandığıma inanıyorum ve bunu sınava en iyi şekilde yansıtacağımı zannediyorum.

Dr. MEVLÜT YILDIRIM