|


 

 

DOKTORLARDAN BAŞARI HİKAYELERİ

 

Bu sayfalarda size yardımcı olacak, sizi yönlendirecek ve size enerji verecek kimi gerçek hikayeler bulacaksınız.


 

“KISIR DÖNGÜDEN ÇIKTIM”

 

Ben de bütün doktor arkadaşlarımın düşündüğü gibi pratisyen olmak için okumamıştım. Bir an önce TUS’u kazanmak ve uzmanlaştığım dalda en iyi hizmeti vermek istiyordum. Ancak hiçbir güç beni masaya kitapların başına oturtamıyordu. Ne pratisyenlik hayatına alışabiliyor ne de o çok istediğim uzmanlık için ders çalışabiliyordum.

 

Pratisyenlik hayatının rutinlerinde boğulmuştum. Tus’ a endeksli yaşadığım için de hayatımı sürekli erteliyordum. Ancak ders çalışmak için ne azmim ne gücüm ne de motivasyonum vardı. Bir yerlerden başlamak bir şeylere tutunmak gerekiyordu.

 

Motivasyonumu ancak ve ancak dershaneye giderek yüksek tutabileceğimi düşündüm. TUSDATA imdadıma yetişti ve 4,5 ay boyunca da can simidim oldu.

 

Birçok dershaneyle ön görüşmeler yaptım. TUSDATA’ nın bir farkı vardı. Diğer dershaneler profesyonelce işleyen birer ticarethane, TUSDATA ise bir doktorlar lokaliydi sanki..

 

TUSDATA benim ilk ve son şansımdı. Zor şartlar altında dershaneye gelecektim. Her hafta sonu Ankara’ya yolculuklar, bolus tarzında bilgi enjeksiyonu, ilerleyen dönemlerde nöbet ayarlaması yüzünden mesai arkadaşlarıyla yaşanan tedirginlikler ..vs. Bir de yüklüce bir miktar ödeyecektim.

 

Dolayısıyla dershaneye kayıtsız şartsız inandım. Dershane; o çok bunaldığım kısır döngüden çıkmak için araçtı ve ben ona sımsıkı sarıldım.

 

TUS’a hazırlanan bir doktorun ruh hali nasıldır, ihtiyaçları nelerdir, ne zaman depresyona girer, ne zaman akselere çalışma periyoduna girer ve ne zaman inhibisyona uğrar? Her şey en ince ayrıntısına kadar gözlemlenmiş ve döneme özgü, motivasyonu artırmaya yönelik paramedikal çalışmalar yapılmıştı. Başlangıç dönemindeki konfüzyonu, ardından gelen akselerasyon dönemini, sonraki depresyon ve pik dönemini grafiklere dökecek kadar profesyonelce çalışıyordu.

 

Dershaneden önce işkence haline gelen ders çalışmak artık benim için bir zevkti. Büyük bir coşku, heyecan, azim, hırs en önemlisi de inançla ders çalışıyordum. Kazanacağıma olan inancım bir an olsun azalmadı. Çünkü hocalarımız en yeni ve en gerekli bilgilerle, en önemli vurgulamalarla bol bol tekrar ederek bize ders anlatıyorlardı. Dersi derste öğrenip hatta ezber yapıp çıkıyordum. Sonra ezber yapmak için fazla yüküm kalmıyordu. Hocalarımız dersi anlatırken o kadar coşkulu ve istekliydiler ki, bize ve kendilerine o kadar inanıyorlardı ki ister istemez ben de o coşkuya katılıyordum. Kazanacağıma olan inancım her geçen gün artıyordu.

 

Motivasyonum düşüşe geçtiğinde gerek dershanenin kurucusu ve danışmanımız Sami Hoca, gerek NLP uzmanımız gerekse diğer danışmanlarımız ile görüşmeler yapıp çıtayı tekrar yükseltiyordum. Sami Hoca’nın bize önerdiği ders çalışma programını aksatmadan yürütmeye çalışıyor, notları tekrar ettikten sonra TUSDATA soru bankasından sorular çözüyordum. Başka bir kaynağa hiç gereksinim duymadım. Önce konu, sonra soru…

 

Konuları çalışmak hatta tekrar etmek için hiçbir zaman yetmeyecekmiş gibi görünen 4,5 aylık zaman diliminde her şeyi tamamlamış ve KAMP DÖNEMİ’ ne girmiştik. Diğer dershanelerde birkaç gün yapılan kamp TUSDATA’ da 15 gün yapıldı. Çoğu derse 2’şer gün ayrıldı. Stresin doruğa çıktığı bu son dönemde ne kadar çalışırsak çalışalım asla bu kadar çok tekrar yapamazdık, kamp olmasaydı…

 

Kamp yine Sami Hoca’nın önerisine uyarak bütün notları bir kenara bırakıp, maksimum konsantrasyonla hocaları dinledim. Hocalar anlattıkça; alt beynimde paketlenmiş bilgileri tek tek hatırladığımı gördüm. Heyecanım daha da artmıştı.

 

Anatomi hocamızın dediği gibi süperdik ve Kadın Doğum hocamızın dediği gibi yıldızlar artık bizimdi…

 

Artık sınav olsa da, şu bilgilerimi bir kullanabilsem, Sami Hoca’nın soru çözme tekniklerini uygulasam da soruları ve çeldiricileri hazırlayanlara bir çelme takabilsem diye sabırsızlanıyordum.

 

Ve sonuç… Bir taşla birkaç kuş vurmuştum. Her şeyden önce; TUS çalışmak zorlu, yorucu ve bıktırıcıdır. Böylesine zorlu bir dönemimi neşe ve keyifle geçirdim.2 yıldan beri kıramadığım kısır döngüyü kırıp, pratisyenliğe veda etmeye hak kazandım. Hem de öyle böyle bir yer değil, bir zamanlar hayal etmeye bile cesaret edemediğim Ankara SSK Dahiliyeyi kazandım.

 

TUSDATA dershanesi; kurucusu ile özenle ve büyük emek vererek ders notlarını hazırlayan hocaları ve bütün personeli ile hem çok profesyonelce hem de büyük samimiyetle doktorlara hizmet vermektedir. Hayallerimi gerçekleştirmeme yardımcı oldukları için bütün hocalarıma ve tüm TUSDATA personeline çok teşekkür ederim.

 

Son olarak; TUS hayali kuran tüm meslektaşlarıma da TUSDATA’ yı güvenle ve inanarak tavsiye ediyorum.

 

 

 

Dr. Özge ÖZTÜRK

Kazandığı Yer: SSK Dahiliye