|


Nisan 2008 TUS Kampına Katılan Bazı Kursiyerlerimizin Düşünceleri…

 

Merhaba,

 

Burada Nisan 2008 dönemi yoğunlaştırılmış kursumuza katılan bazı kursiyerlerimizin görüşlerini sizlere aktarmak istiyoruz.

 

Dershaneye geldiğim ilk tusta kazandım ama istifa ettiğim için bu tus benim için artık son tus olsun diye düşündüğüm bir tustu ve tahmin edemeyeceğim kadar fazla olacak stresi tahmin edemediğim kadar aza indiren bir tus kampı geçirdim. Bu benim ilk ve inşallah son kampım olacak. Bu dönemdeki katkısından dolayı teşekkürler TUSDATA.

Dr. Tuğbanur KOÇ

Gelmeden önce olumsuz çok eleştiri aldım. Gerçekten çok yorucu ve yoğun bir program. Ancak sınava girmemiş olmama rağmen kampın bana kattıklarını kesinlikle göz ardı edemem. Eftal Hoca’nın dediği gibi herkes yorgun herkes uykusuz. Motivasyon kaybetmeyen herkes için çok faydalı olacağını düşünüyorum. Son 19 günü daha iyi değerlendiremezdim.

Dr. Berna YILDIZ

TUSDATA uzun dönem ve kampına ikinci uzmanlık için devam ettim. Çok istediğim bölüme girmek için 6 yıl aradan sonra tekrar ders çalışmaya başlamam tam bir bocalama dönemi idi. Kendi başıma bunu aşmam çok zordu ama “TUSDATA” profesyonelliği ile bana yol gösterdi, düzenli çalışmaya teşvik etti. Kampta da bu çalışmam tamamlandı. Sınavım nasıl geçecek bilmiyorum ama iyi olacağını ve hayallerimin gerçek olacağını hissediyor ve umuyorum. TUSDATA’ya teşekkür ediyorum.

Dr. Ülkü TURPÇU ERİTMEN

Hepimiz az ya da çok emek verdik ve eksik derslerimiz bizi strese soktu ve son 20 gün içinde maximum performans göstermemiz gerektiğini biliyoruz ama gücümüz az, stresimiz fazla. İşte tam bu noktada en doğru kararı vermişim son 20 gün içinde her gün en az 12 saat kampta ve bu motivasyonla 4 saatte kaldığım yerde tekrar edebilerek yapabileceğime olan inancım müthiş arttı. Mutlaka bu kampa katılma kararı almalısınız.

Dr. A. Sema TAYLAN

 

Benim gibi 5 sınava girmiş, her sınavda stresi katlanarak artan ve son 20 gün bocalayan arkadaşlara şiddetle tavsiye ediyorum. İnanın moral bozmaya bile zamanınız olmuyor. Şuan sınava 3 gün kalmış; karşınızda inanılmaz motive, inanılmaz huzurlu ve başaracağına inanan bir insan var, umarım sonucu da iyi olur. Emek veren herkese teşekkürler.

 

Dr. Ebru Burcu TOK

Çok yararlı ve tüm bilgiler film şeridi gibi revize ediliyor. Şiddetle öneriyorum. Çok yorucu ama sonrasında neler kattettiğinizi hissedebiliyorsunuz. Bence son 20 günde maksimum verim veriyor.

Dr. Serdar SEVDA

Başlangıçta annemin ısrarı yüzünden katılmıştım. Ama kamp başlayınca ne kadar profesyonelce hazırlanmış bir organizasyon olduğunu anlayarak çok doğru bir karar verdiğimi anladım. Son 21 günde bundan daha iyi bir performans sergilemem mümkün değildi. Hem bilgi, hem de moral ve motivasyon açısından beklentimin üzerine kazanç sağladım.Çok teşekkür ederim.

Dr. Furkan DAĞCIOĞLU

Ben şuan mecburi hizmeti yapıyorum. Tabi ki fazla çalışamadım ve eminim bu herkes için böyledir. Dershaneye de hiç gitmemiştim her ne kadar biraz hazırlansam da yine de kazanacağıma inanamıyordum. Ama buraya gelmek yaptığım en iyi şey oldu. Hem aslında o kadar da kötü durumda olmadığımı anladım hem de çok faydalandım, kazanacağıma inancım arttı. Özellikle benim gibi çalışanlar için kesinlikle tavsiye ederim.

Dr. Duygu HAYALOĞLU

TUS’a hazırlanmak ve sınav fobisini yenip kendine güvenini kazanmak için yapılabilecek en iyi şey TUS kampına gelmek. Bu kampa geldiğim için kendimi çok şanslı ve mutlu hissediyorum. Sınavı kazanmak isteyen herkese şiddetle tavsiye ederim. TUSDATA’ya ve tüm hocalarımıza çooooook teşekkürler.

Dr. Buket CİHANLAR

Çok kısa bir süre vardı önümde, bunu en iyi bu kampta geçirebileceğimi biliyordum. Beni şaşırtmadınız, kazanacağıma inandırdınız. Artık başarabileceğimi biliyorum, buna inanıyorum. Her şey kalbimde bitiyor ve ben ona nasıl söz geçirebileceğimi öğrendim. Olumlu tekniklerden çok faydalandım, sanki özgüvenimi yeniden kazandım teşekkür ederim.

Dr. Meryem ÖNDER

Aslında kampa başlamadan önce günde 10-12 saat nasıl dayanacağımı düşünüyordum, ancak buraya gelince nasıl geçtiğini anlamadım. Şundan eminim ki bu 19 günlük süreyi hiçbir yerde ve hiçbir şekilde buradaki kadar verimli geçiremezdim. Evde olsaydım ve kendi başıma çalışsaydım eminim ki “full of panik” şeklinde geçecekti ancak burada strese girmeye bile vakit bulamadım. Sanırım bu iyi bir şey. Şaka bir yana gerçekten katıldığım için çok mutluyum ve herkese tavsiye ediyorum.

Dr. V. Deniz ÇELİK

Benim için bu kampın anlamı; az zamanda büyük işler yapmak. Bu kadar performansı asla tek başıma başaramazdım. Teşekkürler.

Dr. Meltem KARACAN

İnanmak ve ümit etmek, gerçekten işin püf noktası bu bence. Son 19 günde bunu çok iyi öğrendim ve gerçekten benim için sıkıntılı ve stresli olacak olan bu dönemi çok çok iyi tamamladım. İster çok çalışmış olun ister hiç bakmamış olun gerçekten kamp çok faydalıydı. Herkese çok teşekkür ederim.

Dr. Bahriye UZUN

Son 20 günü değerlendirebilmek için her anlamda pozitif bir ortam. Emeği geçen herkese teşekkürler. Umarım payımıza düşenler yeterli olur. Yolu Tutsan geçecek tüm meslektaşlara ilk olarak bu mekanı tavsiye ederim.

Dr. Emine YILMAZ

Eğer hayatta işle güçle etrafınızla fazla ilgilenmeye başladıysanız benim gibi sadece Tus’u düşündüğün tek yer burası. İnsanların neleri nasıl çalıştığını görüp aslında ne kadar eksik olduğumu gördüm. Tus beni kazanamamıştı bugüne kadar ama artık ben onu kazanacağım.

Dr. Seda ÖZCAN

Zorunlu hizmetten mi istifa etsem, bir bölümü yazıp zaman kazansam derken kalan kısa sürede telaş içerisinde, neyi okuduğunu bile fark etmediğin bir döneme girmişken, tüm dersleri hızla tekrar etmeyi hocalara bırakıp, arkana yaslanıp dinlemen ve her şeyin yetiştiğini görmen güvende hissetmeni sağlıyor. Sana sadece ben yaparım demek, TUS’a kazanabilecekmiyim diye değil, nereyi kazanacağım diye girmek kalıyor. Teşekkürler.

Dr. Meral ÜLGER

Özellikle benim gibi stresi abartılı yaşayanlar için çok ideal. Siz sınavı çok düşünmeden çok hızlı, yoğun, yorucu ama keyifli bir 19 gün geçiriyorsunuz. Zaman zaman sıkıldıysam da burada motivasyonumu çok daha yüksek düzeyde tutabildim. Yalnız olmadığınızı, sıkıntıları beraber çektiğinizi görüyorsunuz. Buda sizin kendinizi iyi hissetmenizi sağlıyor.

Dr. Şükran KAYGISIZ

Bu kampı genel olarak çok iyi buldum. Bana çok emek verilmiş bir organizasyonun içinde olduğumu her an hissettirdi. Bu çok güzel bir histi. Herkes bize iyi bir hizmet verebilmek için çabalıyordu. Organizasyon anlamında hiçbir noktada boşluk bırakılmamış, gevşek davranılmamıştı. Ankara’da başka böyle bir yere gitmedim bilmiyorum ama burası da kamp için çok ideal bir mekan. Geldiğime hiç pişman olmadım, her andan faydalanmaya çalıştım.(Ali saatleri ve motivasyon programları dahil) Dikkatim dağılacak gibi olduğunda kendime gerçekten “şuan buradayım kamptayım, Allaha şükür ki buradayım” diyerek hiçbir anında kopmamak için telkinde bulundum. Ali saatlerinde başka bir yerde olmayı hayal etmedim. Çünkü Tus’a 20 gün kala olabileceğim en iyi yerdeydim zaten.

Dr. Işın Yeşim YEŞİLKAYA

Ben uzun zamandır pratisyen olarak çalışan; bir türlü sınava odaklanmayı başaramamış bir doktorum ve uzun süredir acilde çalışıyorum. Buraya gelerek neleri değiştirdim diye baktığımda; 1) Sınava odaklanmayı nelere çalışıp, neleri atmam gerektiğini öğrendim. Son 20 günümü yoğun ve panik olmadan tekrar edebilmeyi sağladı. 2) Acilde çalışanlar bilir; Uzmanlara göre pratisyenler bir şey bilmez, anlamaz dır.Burada en iyi kazandığım yarardan birisi; mezun olduğumdan beri değişen yada unuttuğum bilgileri tazeledim.Hattaki uzmanların bilmediği yeni bilgileri bile alarak bir üste çıktığımı gördüm.Sınav birinci amacım ama olmasa da kendi bilgilerimi tazelemek çok güzeldi.Sadece kendimi değil, hastaları da düşündüğümde onlar içinde yeni bilgilerle donandım.Kısacası burada olmak artılarla dolu 20 gündü.Sınav sonrası kazandığım da en büyük artı da olacak.Dilerim sınavda mutlu edecek, teşekkürler hocalarım ve TUSDATA çalışanları.

Dr. Gülüzar ÖZÇELİK