|


TAŞİKARDİ ZAMANI

Artık maratonun sonuna yaklaşıyor Nisan TUS sınavına girecek arkadaşlar. Gece kabusları, taşikardiler, uyku tutmamalar başlamıştır artık. Bu normal hatta olması gereken birşey bence. Çünkü uykularınızın kaçması, karabasanlar görmeniz, heyecan ve taşikardi atakları aslında bu sınavı ne kadar çok istediğinizin bir belirtisi. Bunlar hemen hepimizin başına gelen olaylar. Gece rüyanızda sınav günü kalkamadığınız ve sınava yetişemediğinizi görecek, sınav sonucunda cevap kağıdında kaydırma yaptığınızı falan görerek kan revan içinde uyanacaksınız. Tekrar söylüyorum bunlar normal ve bu sınavı kazanmayı ne kadar çok istediğinizi gösteren şeyler. Sınava kısa bir süre kalmış, hala rüyanızda kır bayır dolaştığınızı görüyor ve hiç heyecan duymuyorsanız, o zaman kendinizi diğer sınava hazırlıyorsunuz demektir.

Şimdiden sınav için hazırlıklarınıza başlayın. Heyecan ve panikle sınavda nasıl başedebilirimin planlarını ve antrenmanlarını yapın. Öncelikle şunu kafanıza koyun. Bu sınav ne bir başlangıç, ne de bir son. Bu sınav hayatınızda bir dönüm noktası değil, sadece aşılması gereken engellerden birisi. Aşamazsanız tepetaklak aşağı düşeceğiniz bir uçurum, aşarsanız da sonsuza kadar ferahlık ve mutluluk bahçesine girmek değil.

Zannediyor musunuz ki sınavı kazanınca bütün sıkıntılarınız sona erecek ve hayat mücadelesini sonsuza kadar kazanmış olacaksınız?. Şimdiden söyleyeyim, esas hayatın kaç bucak olduğunu bu sınavdan sonra öğreneceksiniz. Asistan olduktan sonra bu günlerinizi de arayacaksınız. Nöbetler, hastalar, hocalar, kıdemliler, sınavlar, vs. Hafta sonları, bayramlarda seyranlarda millet gezip tozarken sizler nöbet tutacaksınız. Acillerde, servislerde hasta yakınları ile zaman zaman can sıkıcı sürtüşmeleriniz olacak. Zaman zaman geçim derdine bile düşebileceksiniz bu maaş ve döner sistemi içerisinde. Bunları söylemekteki amacım sizi korkutmak değil, bu sınavın hayat mücadelesi içerisinde aşılması gereken engellerden sadece birisi olduğu, bu sınavı bir kabus haline dönüştürmemeniz gerektiğidir. Kazanamazsanız da hayatın sonu değil. Şimdi olmazsa bir sonraki sınavda olur. Her işte bir hayır vardır deyip, bir sonraki sınava daha iyi hazırlanmaktır yapılması gereken. Hep şunu söyledim arkadaşlarıma; olsun da ne olursa olsun mantığıyla tercih yapmayın. Olsun, geç olsun, güç olsun ama en iyisi ve sizin istediğiniz bölüm olsun.

Allah hepinizin yardımcısı olsun. Çalıştıysanız, ki birçoğunuz özveri ile çalıştı, mutlaka karşılığını alırsınız. Kolay gele!

Dr. Nurullah OKUMUŞ

Bu yazı 13962 defa okundu.


Yazarın diğer yazıları :

Yorum yapın :