|


Deneme için daha fazla “ciddiyet

Değerli meslektaşımız,

TUSDATA Deneme Sınavı için bazı önemli noktaları hatırlatmak istiyoruz.

Sınavımız; orijinal TUS sorularının tüm ölçücülük ve dağılım kriterleri esas alınarak hazırlanmaktadır. Bu sebeple, kursiyerimiz olsun ya da olmasın tüm meslektaşlarımızın kendi durumlarını görebildikleri, sınav performansı hatalarını fark edip gelişme sağlama çabası içine girdikleri iyi bir indikatör niteliğindedir.

Sınavın hazırlanmasındaki bu titizlik ve ciddiyet, aynı şekilde sınavın uygulanmasına ve değerlendirilmesine de yansımaktadır.

Sınav sonrasında, her meslektaşımız, internet ortamında ders ders tüm istatistiklerini ayrıntılı olarak görebilmekte ve her sorunun doğru yapılma oranlarından, her seçeneğin işaretlenme sayılarına kadar detaylı bilgilere ulaşabilmekte ve kendi yararına çıkarımlarda bulunabilmektedir.

Ek olarak; ortaya çıkan istatistikler kurumumuz eğitmenleri tarafından titizlikle incelenmekte ve ders notlarının revizyonundan tutun da anlatımdaki özel vurgulara kadar istatistik sonuçlarından yararlanılmaktadır. Tüm bunların, sizin başarınız için yapıldığı açıktır.

Elbette doğru sonuçlara ulaşılabilmesi için; sınava giren herkesin, gerçekten kendi durumunu yansıtan reel işaretlemeler yapması, işaretlemelerde “tepkisel” ya da “rastgele” davranmaması, salondan ayrılırken de mutlaka optik formu salon görevlilerine teslim etmesi gerekmektedir.

Ancak; üzücü olsa da, önceki deneyimlerimiz, katılımcılardan bir kısmının istatistiklerin sağlıksız çıkmasına yol açacak şekilde davrandıklarını ortaya koymuştur.

İstatistiklerin sağlıklı çıkması sadece sizin yararınızadır. Kurum olarak tüm Türkiye’de uygulamaya başladığımız prensip gereği sadece gerçekten sınavdan ve sonuç istatistiklerinden yararlanmak isteyenlerin sınava katılmalarına izin veriyoruz.

Bu sebeple; işaretlemeler yaparken “tepkisel” ya da “rastgele” davranmak isteyenlerin ve salondan ayrılırken de optik formu salon görevlilerine teslim etmeme niyetinde olanların sınava girmemeleri ve/veya sınav başlamadan salonu terk etmeleri gerekmektedir. Bu; sınav ciddiyeti için, tartışma götürmeyen bir gerçekliktir.

Sınavda istediğiniz takma adı kullanabilir ve kimlik numarası yerine istediğiniz numarayı yazabilirsiniz. Sonuçları yalnızca internet ortamında ve sadece siz görebilirsiniz.

Sınavı bir “test sürüşü” olarak algılamanızı ve gerçek sınavdaymışsınız gibi davranmanızı öneririz. Zaman yönetimi, dikkat yönetimi, soruda aslında neyin sorgulandığı, soruları çözerken takip edeceğiniz sıra, işaretleme stratejileri ve bazı sorular nedeniyle olası psikolojik çökmelere karşı neler yapabileceğiniz…. gibi konularda ustalaşma çabası içinde olmanız ve sınavın temel mantığını anlamaya çalışmanız yararınıza olacaktır.

Soruların açıklamalarını mutlaka okumanızı,  “aslında yapabilecek bilgiye sahipken bazı soruları neden yapamadığınızın” gerçek analizlerini yapmanızı ve aynı tip hatalara düşmemek için yapmanız gerekenleri bulup çıkarmanızı şiddetle tavsiye ederiz.

Sadece net sayısına odaklanmak sizi sınavdan uzaklaştıracaktır. Bunun doğal sonucu aslında “ustalaşmaktan uzaklaşmak”tır. “Az net yapacağım” korkusu ile bununla yüzleşme olasılığının getirdiği anksiyete ve bunu hemen destekleyiveren “henüz hazır değilim zaten” bahanesi size ne kadar ve nereye kadar yararlı olacaktır?

Unutmayın ki bu sadece bir deneme sınavı… Cesaret korkunun, ümit anksiyetenin antidotudur. Tüm başarılılar denemekten çekinmeyen cesurlar arasından çıkmıştır. Yeterince fark etmemiş olsanız ya da hakkınca takdir etmiyor olsanız bile geçmişinizdeki neredeyse tüm başarılarınızda da cesaretiniz, ümidiniz ve kendinize inancınız yatmıyor mu?

Başarı, daima onu arayanların ve onun için heyecan duyanların yolu üzerindedir. Ve başarı; uğrunda nitelikli çaba sarfedenler için harika bir çekim merkezidir.

İşbirliğiniz ve kurumsal ciddiyete katkınız için teşekkür eder, iyi bir sınav geçirmenizi dileriz.

 

Uz. Dr. Sami SELÇUKBİRİCİK TUSDATA A. Ş. Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı

Bu yazı 68142 defa okundu.


Yazarın diğer yazıları :

Yorum yapın :