|


GÜNCEL 4 SORU

(10 Eylül 2010)

18 -19 Eylül TUS’u, 11-12 Aralık 2010’a ertelendi. Bu arada hem 34. hem de 35. DHY kuralları gündeme geldi.

34. DHY kuraları için ise başlangıçları TUS sonrasına sarkacak şekilde tebliğin yayınlanması 15 gün kadar ertelenebilmişti. Bu ertelemede, TUSDATA’nın çabalarının büyük etkisi olduğunu herkes hatırlayacaktır.

34.DHY ile atananlar başladı. Bir kısmı başlamamayı ya da istifayı seçti.

Şimdi sıra 35. DHY’ de… 35. DHY ile atanacak hekimlerden gelen sorulardan dört tanesini Sağlık Bakanlığı yetkililerinden bilgi alarak netleştirdik ve sizin faydanıza sunuyoruz.

1-Kura ve Tebliğden sonra başlama süresi için atamada hangi adres esas alınıyor?
Bu konuda en önce; PBS’ye adres girilmişse, o adres esastır. Bu adres yoksa fakültelerden gelen forumlardaki adres, buda yoksa Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğün de kayıtlı adres esas alınmaktadır.

2-35. DHY için 8 Ekim’de kura çekilecek. Başlangıcımı istifa etmeden TUS Sonrasına nasıl erteleyebilirim?
Kura 8 Ekimdeyse, tebliği tahminen 15 Ekim civarında olacaktır. 15 Ekim (tebliğin ilk günü… Son günü değil) tarihinden itibaren kesintisiz raporlar alarak 60. güne kadar, yani 15 Aralık 2010’a kadar erteleyebilirsiniz. Devlet adına yetkili olanlar, 60 gün sizi beklemek zorundadır. 60. gün dolmadan hiçbir şey yapamazlar.
Belge ile (Rapor, v.b.) ispat etmek şartıyla 60 gün geç başlama hakkınız vardır. Bu sürenin (60 gün) başlangıcı tebliğ tarihinin ilk günüdür. Tebliğ tarihinden sonra 15 gün meyil müddeti olduğunu göz önüne alırsak meyil müddetinin bitiminden 1 gün önceden itibaren 45-50 günlük rapor yeterli olacaktır.

3-Bu raporlar her yerden alınabilir mi? Ve önceden iletmeli miyim? Beni hakem hastaneye gönderirler mi?
Raporların tek imzalı ya da heyet raporu olması fark etmez. Özel hastane, Devlet hastanesi ya da Üniversitelerden alınmış olması da fark etmez.
Henüz göreve başlamadığınız ve alt-üst ilişkisi gerçekleşmediği için, bu raporları önceden göndermeniz gerekmez ve anlamsızdır.
Raporları 60. günde başladığınız yere vermeniz yeterlidir. Amirlerinizin, bu raporları hakem hastaneye gönderme ya da kabul etmeme hakları yoktur.

4-Aile Hekimliğine geçiş yaptım. Sözleşme imzaladım. Memuriyet acısından, bir yıl ücretsiz izinli konumundayım. Aile hekimliğine geçtiğimiz gün itibariyle istifa etmiş sayılıyor muyum?
Hayır… Askerde olanlar ücretsiz izinli sayılıyorlar ve TUS’a girebiliyorlar. Devlet Hastanesi tercihini yapabilirsiniz.

Bu yazı 17983 defa okundu.


Yazarın diğer yazıları :

Yorum yapın :